Noen inntrykk fra India-turen i januar 2020
av Egon Davidsen

Mandag 7 januar startet min 16. tur til India. Jeg har fremdeles ikke sett Taj Mahal eller mange andre berømte steder i India, men jeg har satt dette til side for å være med på en sightseeing av Guds fantastiske mirakler. Kristi legeme i India er som en ekte gigant som tar imot Guds fantastiske innhøstning av sjeler før Kristus kommer tilbake.
Dette siste året har vi hatt 15 RSOM-skoler (Restoration School of Ministry) i Sør-India, med 600 elever, som skulle ha avslutning med utdeling av diplomer under mitt opphold i India. Jeg føler meg privilegert at jeg hvert år kan være med og formidle dette flotte og fruktbare arbeidet som RSOM-skolene er. Overalt møter studentene meg med smil og takknemlighet for at de har fått være med på noe så livsforvandlende som å motta Guds dyrebare ord. Dette har forandret deres liv på så mange måter.
Jeg møter pastorer som har lagt til rette for RSOM med å ha ukentlig undervisning i kirkebyggene deres. Det er alltid flott å møte disse uselviske pastorene som anbefaler medlemmer i kirkene deres til å være med på RSOM-undervisningen. Det er også et stort privilegium å møte lærerne på de respektive RSOM-skolene. De tar nye trosskritt og underviser et materiale som er anvendelig også for deres indiske kontakter, og ikke bare noe “vestlig” materiale som bare kan brukes i vesten. Min erfaring er at Guds Ord kan brukes i ethvert land og kultur. Allikevel må jeg beundre disse skoleledere og lærere som gjør dette materialet til sitt eget, og underviser det med tro og åpenbaring. Jeg tror at Gud Faderen er takknemlig for alle disse fantastiske lederne og lærerne som tjener i RSOM, og som kommer til å gjøre dette i mange år fremover.
Vi ser ikke bare forskjeller fra Norge til India, men også forskjeller innen den indiske kulturen. Fra Kerala i sør, med sine millioner av kristne, til de mer fattige omstendighetene til de kristne i Andra Pradesh, og mellom kristne i Tamil Nadu, både i Chennai, Trichy og videre utover.
Studenter fra en av skolene hadde reist i 8 timer om natten for å være med på graduation i Trichy. Det gjør dypt inntrykk på en pastor fra Norge.
I Rajimundri hadde pastor David samlet en stor gruppe unge elever, jeg tror den yngste var 13 år. Alle var ivrige etter å studere og å forstå åpenbaringene i Guds ord. De var så takknemlige for lederne og at vi hadde brakt dem Guds dyrebare ord. Vi la hender på dem for å innvie dem til tjeneste for Gud, og de hadde alle en hunger og forventning om å tjene Herren. Foreldrene deres var fattige ris-plukkere, men å være student på en bibelskole som hadde startet i Norge, i Europa, koblet dem til resten av verden og gjorde dem til en del av noe større enn seg selv.
I Srikakulam hos pastor Alphonse hadde vi den 5. skoleavslutning, siden vi startet RSOM-skoler der. De er de eldste av alle skolene i RSOM-familien. De fleste av disse studentene var pastorer som allerede var i fulltidstjeneste. For dem var dette var det mest verdifulle de noensinne hadde mottatt. Pastor Alphonse har også to skoler i delstaten Orissa. Disse klassene kunne ikke være tilstede på grunn av forfølgelse, men de vil motta vitnemålene senere av noen av styremedlemmene i Restoration India.
Vi er også takknemlige til noen ivrige og trofaste lærere som nå vil ta på seg oppgaven med å oversette fagene til hindi og også fullføre tamil- og telugu-oversettelser slik at flere kan få undervisningen. Jeg takker også Gud for styret i Restoration India som er trofaste med å oppfylle visjonen til RSOM India og også Dr. Uma som er koordinator for dette store arbeidet året rundt. Takk også til alle de trofaste givere og forbedere fra Norge som deltar i dette tjenesten og gjør det hele mulig gjennom Guds nåde.

Gud velsigne dere!

Vi trenger din støtte til Restorations misjonsarbeid.

Om du vil være med og gi til dette arbeidet, så har du følgende muligheter:

– Kr 500,- pr.mnd  (underhold for en bibelskole/mnd)

– Kr 1000,- pr.mnd . (underhold for to bibelskoler/mnd)

– Annet beløp pr.mnd

– Engangsbeløp du selv velger

Vipps: 13465 – Familiekirken i Follo
Nettbank: 1503 42 34997
Merk: Misjon bibelskole

(Gaver over kr 500,- er fradragsberettiget)

Takk for din støtte!